Pakketverkoop

Inleiding

Een pakket is een samenstelling van losse artikelen die als pakket voor 1 prijs verkocht worden. Veel opticiens stellen pakketten samen voor de verkoop van contactlenzen (incl. vloeistof, pakketkorting en controles). Deze handleiding laat zien hoe het aanmaken en wijzigen van pakketten in zijn werk gaat en hoe eenvoudig het is om een order/verkoop te maken door een pakket te selecteren.

Artikelen

Pakketten worden samengesteld uit artikelen die in de artikelenlijst van OS Optiek voorkomen. Het daarom is pas mogelijk om een pakket van artikelen samen te stellen als de artikelen ook daadwerkelijk zijn aangemaakt in OS Optiek. Hoe dat moet wordt uitgelegd in de handleiding producten. Als er een prijs wordt aanpast van een artikel dat onderdeel is van een pakket zal OS Optiek een waarschuwing geven.

prijswijziging_artikel

Pakket samenstellen

Ga naar het menu Onderhoud > Pakketten. OS Optiek opent nu het scherm 'Overzicht F1' van het programma-onderdeel Pakketten. In dit scherm is het mogelijk om nieuwe pakketten aan te maken en om bestaande pakketten te bewerken of te verwijderen. Is het scherm leeg dan zijn er in het systeem nog geen pakketten aanwezig. Staat er een sterretje achter de naam van een van de pakketten dan bevat dat pakket een artikel dat gewijzigd is.

wijziging_pakket

Bij het aanmaken van een nieuw pakket (klik hiervoor op de knop 'Nieuw' in de knoppenbalk) gaat OS Optiek direct naar het scherm 'Details F2'. Hier worden de gegevens van het nieuwe pakket ingevuld en kunnen de bijbehorende artikelen worden geselecteerd mits deze aanwezig zijn in OS Optiek.

In het vak 'Pakketwaarde' ziet u de optelsom van prijzen staan van de individuele artikelen die zijn opgenomen in het pakket. In het vak 'Pakketprijs' wordt de verkoopprijs van het pakket ingevuld. OS Optiek zal het verschil tussen de pakketwaarde en de pakketprijs als pakketkorting overnemen in de order. Bij het toevoegen van de artikelen moet er in de tweede kolom een type worden geselecteerd. Dit is noodzakelijk om de gegevens op de juiste wijze in de order over te nemen.

samenstelling

In de bovenstaande schermafbeelding is de waarde van de artikelen in het pakket gewijzigd. Klik op de knop 'Ok' om dat te bevestigen.

Pakket verkopen

Om een pakket te verkopen hoeft de verkoper alleen maar het juiste pakket te selecteren in het orderscherm.

pakketorder

Vervolgens worden alle onderdelen van het pakket automatisch overgenomen in de order en wordt de pakketkorting berekend. Pakketregels van het type 'Overig' zoals de contactlenscontrole en de korting worden als orderregels opgenomen. Door nu onderaan in de linkerkolom op de knop 'Verkopen' te klikken gaat OS Optiek door naar het scherm 'Verkopen F10'. Afrekenen met de klant en klaar!

pakketverkoop

Deze handleiding

Document

Versie: 0.1 - Datum: 15-5-2010 - Gewijzigd door: Arthur Buijs
Eerste versie document

Disclaimer

Deze handleiding is steeds in ontwikkeling. Uiteraard doet iedereen zijn/haar uiterste best om deze handleiding zo goed mogelijk te maken. Desondanks is er geen enkele reden om aan te nemen dat de hier aangeboden informatie juist is. Het gebruik van de handleiding is geheel voor eigen risico.

Copyright

Deze handleiding is Copyright © 2010 van de auteurs zoals hierboven vermeld. Deze handleiding mag gedistribueerd worden en/of gewijzigd onder de voorwaarden van de Creative Commons Attribution License, versie 3.0 of later (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/). Alle handelsmerken in deze handleiding behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren.

Opmerkingen / suggesties

Stuur opmerkingen of suggesties naar support@oo2.nl

documentatie/pakketverkoop.txt · Laatst gewijzigd: 2019/06/03 09:09 door admin
chimeric.de = chi`s home Creative Commons License Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0